Marlout Corba | Vertrouwenspersoon

Marlout Corba

Vertrouwenspersoon

Mijn naam is Marlout Corba, inzetbaar als geregistreerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (www.LVVV.nl ). Tevens ben ik jurist en mediator.

Ongewenste omgangsvormen staat voor het gedrag van iemand anders dat je als kwetsend ervaart. Het kan bijvoorbeeld gaan om pesten, discriminatie, intimidatie, agressie of ongewenste intimiteiten. Medewerkers kunnen in hun werk te maken krijgen met deze ongewenste omgangsvormen. Soms komt het voor dat een medewerker een probleem ervaart waarmee hij of zij (nog) niet naar iemand in de eigen organisatie durft toe te stappen. Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de vertrouwenspersoon. De informatie die met de vertrouwenspersoon wordt gedeeld blijft vertrouwelijk. De vertrouwenspersoon heeft en geeft ruimte aan het verhaal met alle emoties en helpt werknemers bij het bepalen van een mogelijke aanpak. Ook niets doen kan een mogelijkheid zijn. De werknemer heeft en houdt de regie. In een eerste gesprek wordt de betrokkene op de hoogte gebracht van de afspraken rond vertrouwelijkheid. Vervolgens zet de vertrouwenspersoon samen met de werknemer alle mogelijkheden op een rijtje.

Als vertrouwenspersoon wil ik mensen helpen de weg te vinden. Dat begint met een goed en open gesprek op een vertrouwde plek, de melder alle ruimte geven zijn verhaal te doen.
Samen de juiste weg vinden.