Cees van Zwam | Arbeidshygiënist

Cees van Zwam

Arbeidshygiënist

Bij SPOOR 3 verzorg ik alle werkzaamheden rondom de Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E). De nadruk van mijn werk ligt met name op de toetsing van RI&E’s maar ook het volledig uitvoeren van de RI&E en opstellen van het plan van aanpak . Neven activiteiten, vaak op indicatie van de RI&E, zoals werkplek onderzoek, voorlichting, cursussen (o.a. het opleiden van preventie-medewerkers) en trainingen, behoren eveneens tot mijn werkzaamheden.

Ik ben “native English speaker” (opgegroeid in Australië) en kan dus alles – mondeling en schriftelijk- zowel in het Nederlands als het Engels uitvoeren.

Via een omweg ben ik in de bedrijfsgezondheidszorg terecht gekomen. Ik begon mijn loopbaan als gediplomeerd opticien, daarna verpleegkundige (o.a. ambulance ervaring) en als bedrijfsverpleegkundige (Post -HBO Nijmegen) werkzaam in de bedrijfs-gezondheidszorg. Daarna volgde de HTS opleiding voor arbeidshygiëne en tenslotte bij de Universiteit van Amsterdam een Master of Science degree in Occupational Health.
Mijn kerndeskundigheid is dus arbeidshygiënist. Door mijn Master of Science opleiding ben ik tevens inzetbaar als consultant voor arbeidsomstandigheden en arbeidsinzet-baarheid.SPOOR 3: “Een (pro) actieve club mensen die op professionele wijze maatwerk wil leveren”