Mariëlle A-Tjak | Bedrijfsarts

Mariëlle A-Tjak

Bedrijfsarts

Van jongs af aan heb ik mensen willen helpen. Daarom ben ik arts geworden.

Eerst heb ik 6 jaar gewerkt als huisarts in Amsterdam en nu werk ik al vele jaren als bedrijfsarts in vele organisaties. Als bedrijfsarts zie en hoor je heel veel, met name daar waar de pijn zit of de problemen zich voordoen; je zit als het ware in de buik van de organisatie. Ik wil een bedrijfsarts zijn met deskundige adviezen die – zoveel mogelijk – gebaseerd zijn op wetenschappelijk beschikbare en bewezen effectieve bedrijfsgeneeskundige kennis, relevante wet- en regelgeving en richtlijnen van de beroepsgroep.

Doordat ik al wat langer in dit vak zit, bestuursvoorzitter ben geweest van de beroepsvereniging en ook een bedrijfskunde opleiding heb gedaan, neem ik veel ervaring mee. Mijn langer bestaande relatie met Spoor 3 – ik mag zeggen dat ik mede aan de wieg heb gestaan – mondt nu uit in de functie van stafarts bij Spoor 3 heeft zich ontwikkeld tot een substantiële arbo advies organisatie en bij het certificaat als Arbodienst past op logische en natuurlijke wijze de functie van stafarts. Ik heb me ontwikkeld tot een betrokken en deskundige en ervaren bedrijfsarts, en in deze fase van mijn loopbaan past op logische en natuurlijke wijze de functie van stafarts.

Vanaf 1.9.2019 gaan Spoor 3 en Mariëlle A-Tjak dit avontuur aan. Want met alle veranderingen en bewegingen, regelgeving en dilemma’s, is en blijft goede arbodienstverlening een avontuur, een spannend en leuk avontuur. Ik kijk er naar uit om daar als stafarts met mijn kennis van en betrokkenheid bij het bedrijfsartsenvak en met mijn netwerken, aan bij te dragen.