Daniela Petkovski | Counselor

Daniela Petkovski

Counselor

Ik ben een ervaren stress counselor, psychosociaal therapeut, coach en trauma ervaringsdeskundige. Dit werk doe ik vanuit mijn oprechte interesse in het menselijk gevoel, (negatieve) emotie en daaraan gekoppeld aangeleerd gedrag dat te veranderen is. Mijn passie is mensen te helpen naar een positief welbevinden en hen te leren denken in mogelijkheden i.p.v. in beperkingen. Hulp vragen en juist communiceren wanneer het minder goed gaat, kan deuren openen naar verbetering en begrip. Hierin begeleid ik medewerkers graag om de angst tegemoet te gaan en deze te overwinnen.

Begeleiding en werkwijze

Mijn werkwijze is holistisch en pragmatisch van aard en gebouwd op vertrouwen. Holistisch wil zeggen dat ik naar de persoon kijk als één geheel van lichaam en psyche en niet alleen naar de klacht of probleem waarmee iemand zich meldt. Pragmatisch dat het praktisch en oplossingsgericht is.

Effectief bij zowel privé als werk-gerelateerde stress problematiek of een combinatie daarvan, waardoor iemand uit balans is. Ik combineer gesprekken met gerichte oefeningen, mindfulness en praktische opdrachten om mijn cliënten inzicht te geven in hun situatie en gevoelswereld en hen te helpen positieve verandering mogelijk te maken. Als het nodig is maak ik gebruik van Aromatherapie of EFT (emotional freedom therapie).

Voorbeelden waar stress counselling goed in te zetten is: bij (werk) relatie- en of assertiviteitsproblemen, communicatieproblemen en bij tijdelijke emotionele crisis door stress, zoals bij trauma, echtscheiding, verliesverwerking of burn out.