Barbara Jansen | Counselor

Barbara Jansen

Counselor

Mijn naam is Barbara Jansen, NLP-Counselor, psychosociaal therapeut, EMDR-therapeut, Mindfulness-trainer, coach.

Ik ben een professioneel opgeleide, gekwalificeerde en ervaren coach en counselor met een veelzijdige achtergrond. Al vanaf 1998 begeleid ik mensen met hart en ziel, adviseer ik management en coach en train werknemers. Daarbij werk ik met verschillende methodieken, zoals Voice Dialogue, EMDR, Mindfulness, Focusing, NLP en Individuele Familieopstellingen.

Als persoon ben ik gepassioneerd en als counseler en coach invoelend, allround, ondernemend en hands-on. Ik vind het bijzonder om mij te mogen verbinden met de vraagstukken van de ander. Daarbij is de afstemming op de ander en de kwaliteit van aandacht die ik geef heel belangrijk. Ik erken de ander in zijn of haar kwaliteiten en help hem of haar zichzelf in beweging te brengen. Het werken aan deze innerlijke transformatie heeft voor mij altijd weer iets magisch.

Ik luister goed naar wat mensen belangrijk vinden, naar hun hulpvraag, naar hun geïnternaliseerde innerlijke patronen en (belemmerende) overtuigingen. Ik onderzoek hun copingmechanismen en zoek naar de helende beweging die mensen zelf kunnen maken in plaats van steeds hetzelfde patroon te volgen wat niet werkt. Zelfwerkzaamheid, eigenaarschap nemen en reflecteren op de eigen situatie, het zijn belangrijke aspecten in het coachingsproces.

Ik werk graag met methodes zoals EMDR, Focusing en Voice Dialogue omdat ze heel resultaatgericht zijn en een verschuiving kunnen realiseren in iemands denken, voelen en doen. En soms zijn er ook maar kleine verschuivingen nodig. Want net zoals een klein steentje in een vijver veel rimpelingen kan veroorzaken, zo kunnen ook kleine veranderingen lang en diep doorwerken.”